luni, 27 iunie 2011

-Nu ai feisbuc?!! –Nu exiști! :))

Cea mai interesantǎ replicǎ pe care am auzit-o zilele astea a fost: -Nu ai feisbuc?!! –Nu exiști!

Ȋn ȋntunecatele, medievalele timpuri de dinainte de Internet, ne scrijeleam experiențele, sentimentele, impresiile ȋntr-un rudimentar jurnal. Entuziasmul și emoțiile erau aceleași, doar cǎ “publicul” era redus. Cȃt de grozav poate fii sǎ  ȋmpǎrtǎșești cu cei 837 de “cei mai apropiați prieteni” ai tǎi, toate experiențele?!? Ce rost are sǎ ȋți faci o pozǎ dacǎ nu o postezi pe feisbuc pentru a fi like-uitǎ sau comentatǎ??  Ce sens are sǎ ieși ȋn oraș dacǎ nu apare pe Wall “X is attending…” sau dacǎ a doua zi nu discuți despre asta pe Wall cu prietenii tǎi, pentru ca toatǎ lumea sǎ vadǎ ce “busy” ești, ce viațǎ “mondenǎ” ai.

La capitolul relații, pur și simplu nu are rost sǎ ieși cu un bǎiat “hot” dacǎ nu iți updatezi statusul relației: “in a relationship with X ”(a se citi “hottest guy everrrr”). Sau cȃt de util devine feisbuc, atunci cȃnd vrei sǎ afli care e noua prietenǎ a ex-ului, apoi sǎ concluzionezi ferm cu prietenele tale ca “nici nu se comparǎ cu tine” si cǎ e, bineȋnțeles, mai puțin inteligentǎ, atrǎgǎtoare etc. decȃt tine.

Trebuie sǎ recunoaștem acel fior plǎcut, acea plǎcere secretǎ, vinovatǎ, de a “trage cu ochiul” ȋn viața de zi cu zi a altor persoane, de a ne hrǎni orgoliul prin a arǎta altora ce viațǎ frumoasǎ avem, ce bǎieti “hot” cunoaștem, ce bine ne ȋmbrǎcǎm și cȃt de amuzante suntem. Iar dacǎ statusul nostru nu a fost actualizat ȋn ultima vreme, atunci cu siguranțǎ ne-am aflat undeva ȋn vȃrf de munte, fǎrǎ acces la internet!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu